به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) – احمد امیری با اشاره به کشتن پرندگان زنبورخوار توسط زنبورداران اظهار کرد: متاسفانه در روزهای اخیر مجددا شاهد انتشار تصاویری در فضای مجازی مبنی بر کشته شدن پرندگان زنبوردار گلوخرمایی توسط کندوداران شهرستان هستیم.
وی افزود: از آنجایی که زنبور عسل به عنوان یکی از منابع غذایی این پرنده حشره خوار به حساب می آید، ضرورت دارد اداره جهاد کشاورزی به عنوان متولی زنبورداران آموزشهای لازم برای مقابله و پیشگیری از حمله این پرنده به زنبورها را بدهد تا شاهد کشته شدن آنها نباشیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه ادامه داد: زنبورداران بدون بهرهگیری از روشهای قانونمند دفع این پرنده از کندوهای خود، با سمی کردن چند زنبور و رها کردن آن باعث میشوند پس از شکار شدن توسط پرنده زنبورخوار، این پرنده بر اثر مسمومیت جان خود را از دست بدهد.
*ضرورت آموزش مقابله با پرنده زنبورخوار به کندوداران
امیری با اشاره به روشهای موجود برای دفع بدون آسیب این پرنده بیان کرد: این روشها باید علاوه بر آموزش های زنبورداری به کندوداران داده شود تا شاهد مرگ غیراخلاقی و غیرانسانی این پرندگان نباشیم.
وی بیان کرد: بدون شک پرندگان زنبورخوار به عنوان بخشی از اکوسیستم و طبیعت یک منطقه نقشی اساسی در ایجاد تعادل اکوسیستم و محیط داشته و کشتن این پرندگان به دلیل منافع شخصی میتواند باعث آسیب به زنجیره حیاتی اکوسیستم و محیط زیست باشد.
امیری گفت: باید به این نکته توجه داشت که منبع تغذیه این پرونده تنها زنبور نیست و دیگر حشرات موجود در محیط نیز از منابع غذایی آن به حساب می آیند و از بین بردن این پرنده میتواند باعث رشد تصاعدی و آفت گونه حشرات و تغییر در اکوسیستم یک محیط و منطقه را داشته باشد.
وی در پایان تاکید کرد: زنبوردارانی که اقدام به مسموم نمودن این پرندگان زیبا و موثر در طبیعت را نمایند مطابق قانون شکار و صید ضمن پرداخت ضرر و زیان وارده به محیط زیست از طریق مراجع قضایی مورد پیگرد قانونی دقرار خواهند گرفت.
*منافع شخصی و راحت طلبی، عامل کشتار پرندگان زنبورخوار
با توجه به وجود کندوهای بسیار زیاد در شهرستان ایذه در این ایام از سال که زمان مهاجرت عبوری و حضور پرنده است، اقدام کندوداران برای از بین بردن پرندههای زنبورخوار به منظور حفظ زنبورها و منافع شخصی خود باعث از بین رفتن تعداد بالایی از این پرندگان میشود و لازم است در کنار منافع شخصی، آموزشهای لازم جهت منافع طبیعت و محیط زیست منطقه بر اثر زنده بودن این پرندگان نیز توسط متولیان امر از جمله اداره جهاد کشاورزی به زنبورداران آموزش داده شود.
لازم به ذکر است این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که متاسفانه زنبورداران خاطی به دلیل راحت طلبی و سو مدیریت به جهت اینکه می خواهند بدون مدیریت کندوها را در مناطق رها کنند اقدام به اتلاف ز نبور خوارها می کنند.
پرنده زنبور خوار گلو خرمایی از راسته سبزقباییان، تیره زنبورخواریان بوده که حدود ۳۰ سانتی متر طول بدن پرنده بوده و به رنگ سبز یا سبز فیروزه ای می باشد پرهای دم میانی بلندی دارد و در فصول گرم سال بهار و تابستان در جنوب فراوان است و در شمال تولید مثل می کند و بصورت مهاجر عبوری در جمعیتهای فراوان دیده می شود.
انتهای پیام/*