فرار لب تشنگان از خطر دریاچه/«میراحمد» قطب گردشگری ایذه در تهدید دریاچه خالی از آب می‌شود
فرار لب تشنگان از خطر دریاچه/«میراحمد» قطب گردشگری ایذه در تهدید دریاچه خالی از آب می‌شود

با توجه به اینکه قطب گردشگری ایذه در تهدید دریاچه سد کارون ۳ قرار گرفته است، باید دید که خطر رانش منطقه می‌تواند چه تبعات اجتماعی پس از کوچ اجباری را داشته باشد. به گزارش آژانس خبری ایذه-ایزنا، همواره در طول دوره‌های مختلف و روی کار آمدن دولت‌ها مساله ای که در این شهرستان در […]

با توجه به اینکه قطب گردشگری ایذه در تهدید دریاچه سد کارون ۳ قرار گرفته است، باید دید که خطر رانش منطقه می‌تواند چه تبعات اجتماعی پس از کوچ اجباری را داشته باشد.

به گزارش آژانس خبری ایذه-ایزنا، همواره در طول دوره‌های مختلف و روی کار آمدن دولت‌ها مساله ای که در این شهرستان در کنار بیکاری جوانان جولان داده است مشکل بی آبی و تشنگی بوده است، مشکلی که مبنای گرما و اساس بسیاری از مهاجرت‌ها چه از روستاها به شهر و چه از شهر به استان‌های مهاجر شده است.

مصیبت‌های آب و تشنگی در روستاهای بالا دست شهر ایذه و در منطقه دهدز نه تنها کام را از تشنگی خشک کرد بلکه باعث کوچ اجباری بسیاری از مردم این سرزمین و آواره شدن در مسیرهای مختلف شد.

بدون شک ساخت سد کارون ۳ در شهرستان ایذه به جز مصیبت‌ها و دردهایی که گاها از تشنگی و گاها از شیون برای مرگ عزیزان در آن حاصل کرده است سودی نداشته و باعث شده است که مردمان این شهرستان از سد تنها به نام یک عذاب و مایه درد یاد کنند، سدی که نه تنها روستاها و باغات منطقه را زیر آب برد بلکه قبرستان‌های عزیزان منطقه را برای همیشه قربانی بی‌تدبیری وزرای دولت‌های گذشته کرد.

با این حال ایذه در تشنگی مفرط بیداد می‌کند و مردم این دیار بشکه به دست در پی تانکرهای آب فریاد زنان به فکر تامین چند لیتر آب آشامیدنی خود هستند و سدهایی که باور خدمتن را از دل و جان مردم منطقه ربوده است و سودی برای مردمان این دیار نداشته است.

از روز گذشته خبری مبنی بر کوچ اجباری مردم روستای بسیار زیبا و گردشگری میر‌احمد غریبی‌ها به نقل از مسؤولان استانی و شهرستان به‌دلیل رانش زمین و ترک خوردن زمین‌ها و خانه‌های منطقه با تاثیر مستقیم جریان آب دریاچه سد کارون ۳ در رسانه‌های مختلف منتشر شد، خبری که دل هر خواننده‌ای را به لرزه در می‌آورد و نشان از آوارگی صدها نفر و خانواده دیگر در دست تقدیر و تردید آینده است.

دریاچه و سدی که باعث شد تا مردم میراحمد برای فرار از خطر، باغات و منطقه سرسبز خود را برای فرار از رانش در دریاچه به فکر بروند.

حال شاید بتوان هشدار برای خطر تهدیدات منطقه را به فال نیک گرفت ولی باید تاوان و خطرات پس از آن نیز در نظر گرفته شود و متولیان امر در دول باید پاسخ‌گوی بایدها و اگرهایی باشند که قرار است در پی مهاجرت و خالی از سکنه شدن به وجود آید.

سرنوشت مردمی که تمام زندگیشان باغاتی است که حاصل ماه‌ها زحمت است به کجا کشیده می‌شود و آیا متولیان امر حاضرند به ازای فرار از خطر و کوچ اجباری دیگر به نسبت بهایی که از دست می‌دهند برایشان خانه و شغل تامین کند با اینکه زوال دیگر باعث خواهد شد تا صدمات جبران ناپذیر اجتماعی برای مردمان این دیار در پی داشته باشد و از بین رفتن احتمالی باغات نیز شغل و محل زندگی این مردم را تحت تاثیر خود قرار دهد.

حال باید دید متولیان امر چه راهکاری برای برون رفت مردم میر احمد از فرار و کوچ اجباری و تشنگی مردم شهرستان ایذ خواهند اندیشید.

=======================

یادداشت از وحید اورکی

=======================

انتهای پیام/فارس*