نماینده شبکه تخصصی انجمنهای محیطزیست خوزستان با تاکید بر لزوم تدوین برنامه جامع ملی برای نجاتبخشی جنگلهای زاگرس گفت: سدسازی بیرویه و طرحهای بدون ارزیابی انتقال آب متوقف شود. هژیر کیانی امروز در گفتوگو با ایزنا با اشاره به بیانیه اظهار کرد: بر این باوریم حیات مادی و معنوی ما جز در بستر یک محیط […]
نماینده شبکه تخصصی انجمنهای محیطزیست خوزستان با تاکید بر لزوم تدوین برنامه جامع ملی برای نجاتبخشی جنگلهای زاگرس گفت: سدسازی بیرویه و طرحهای بدون ارزیابی انتقال آب متوقف شود.
هژیر کیانی امروز در گفتوگو با ایزنا با اشاره به بیانیه اظهار کرد: بر این باوریم حیات مادی و معنوی ما جز در بستر یک محیط زیست سالم و پایدار میسر نخواهد بود.
وی افزود: شرایط موجود محیط زیست کشور نیازمند گفتمان جدید «آگاهی بخشی، پرسشگری و مطالبهگری محیط زیستی» مبتنی بر اصل پنجاهم قانون اساسی و سند ملی محیط زیست ابلاغیه رهبر حکیم انقلاب است تا بتوانیم با ایجاد یک نهضت عمومی و فراگیر، ضمن حفاظت از داشتههای طبیعی باقیمانده همچون آب و خاک، به احیاء جنگلها و مراتع همت گماریم.
نماینده شبکه تخصصی انجمنهای محیطزیست خوزستان عنوان کرد: با توجه به وضعیت متفاوت رویشگاه زاگرس و شرایط بهوجود آمده از جمله بیماری خشکیدگی بلوط و طرحهای اجرا شده گسسته و ناپایدار در این ناحیه و نیز فقر شدید اقتصادی جوامع محلی و روستاهای زاگرسنشین، ضرورت دارد تا یک برنامه جامع ملی برای نجاتبخشی جنگلهای زاگرس توسط مجلس و دولت مصوب و اجرا شود.
وی افزود: ما خواهان توقف طرحهای انتقال آب بین حوضهای و سدسازیهای بیرویه و فاقد ارزیابی محیط زیستی بر سرشاخههای کارون به ویژه طرح انتقال آب و سد بهشت آباد، گلاب، سبزکوه، ونک و کوهرنگ۳، و سد بدون ارزیابی محیط زیست و اجتماعی کارون۲ هستیم و معتقدیم اجرای این طرحها معیشت پایدار مردم استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری را با خطر مواجه میسازد.
کیانی خاطرنشان کرد: استان خوزستان با داشتن حدود یک میلیون هکتار از جنگلها و مراتع زاگرس مرکزی امروزه با پدیده خشکیدگی و ریزگردها و محدودیت ایجاد شده برای حقابه تالابها و رودخانهها در شرایط شکنندهای قرار گرفته است که حفظ ذخایر موجود بلوط و جنگلهای شمال خوزستان و نیز احیاء آن میتواند به پایداری حیات در این جلگه کمک کند، لذا ما خواهان تشکیل ستاد نجات بخشی جنگلهای بلوط خوزستان به ریاست استاندار و تامین اعتبارات کافی از محل در آمدهای نفت به این منظور هستیم.
این فعال محیط زیست شهرستان ایذه تصریح کرد: شهرستان ایذه با حدود ۲۰۰ هزار هکتار عرصههای جنگل و مرتعی استان و بیشترین پوشش جنگلهای بلوط به دلیل فقر اقتصادی جوامع محلی و کمبود اعتبارات با وجود طرح و برنامههای اجرا شده و در حال اجرا در حال از دست دادن بکرترین منابع جنگل و آب و خاک خود است.
وی تاکید کرد: از استاندار محترم خوزستان میخواهیم با تخصیص اعتبارات لازم به این منظور برای اجرای طرحهای اداره کل منابع طبیعی و اولویت قرار دادن معیشت جایگزین روند قهقرایی و رو به زوال جنگلها و مراتع و منابع طبیعی شهرستان ایذه متوقف شود.
کیانی اضافه کرد: دشتهای ایذه به دلیل حاضلخیزی کم نظیر در کنار منابع عظیم و در حال تبخیر رودخانه کارون و سدهای متعدد اطراف آن در تشنگی به سر میبرند؛ بر این باوریم تامین آب دشتهای ایذه میتواند ضمن خروج این منطقه از ورشکستگی اقتصادی، با ایجاد اشتغال ضامن بقای طبیعت منطقه و نجات جنگلهای منطقه باشد.
وی عنوان کرد: از همه دستگاههای محترم اجرایی میخواهیم با استناد به اصل پنجاهم قانون اساسی و سند ملی محیط زیست کشور همکاری و زمینه لازم را برای مشارکت مردم در طرحهای حفاظت و احیاء منابع طبیعی همچون طرح جنگلانه فراهم کنند.
کیانی اظهار کرد: از تمامی دستگاههای اجرایی شهرستان به ویژه اداره آب و فاضلاب و شهرداری ایذه، اداره حفاظت محیط زیست، بهداشت، منابع طبیعی و آبخیزداری میخواهیم هر چه سریعتر نسبت به ساماندهی وضعیت موجود و اسف بار تالابهای میانگران، بندون و فاضلابها و زبالههای ورودی به این تالاب اقدام لازم را بهعمل آورده و همچنین از سازمان آب و برق خوزستان میخواهیم با تامین حقآبه این تالابها به وظایف و رسالت ذاتی خود عمل کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: از تمامی دستگاههای اجرایی پشتیبان و همراه در برنامههای فرهنگی و مشارکتی مردمی در عرصه فعالیتهای محیط زیستی و منابع طبیعی به ویژه طرح ملی جنگلانه، در شهرستان ایذه و عموم جوانان فهیم و مردم شریف ایذه، اقشار مختلف، اصحاب رسانه، جامعه بزرگ دانشگاهیان، کوهنوردان، فعالان محیط زیست و حامیان مردمی این برنامه نهایت تشکر و قدردانی را اعلام میکنم.
انتهای پیام/*