به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) ؛ محمدحسین ارسطوزاده در گفتوگو با خبر سراسری استان خوزستان با اشاره به روز جهانی حفاظت از بناهای تاریخی و باستانی اظهار کرد: این روز جهانی برای توجه عمومی و گفتوگو درباره ظرفیتهای میراث فرهنگی از طریق شورای بینالمللی بناها و محوطههای تاریخی است.
*وجود یک هزار بنای ثبت ملی شده در خوزستان
وی افزود: در استان خوزستان بیش از یکهزار بنای شناسایی و ثبت ملی شده وجود دارد؛ همچنین ۲ هزار اثر شناسایی شده، ۶ بافت تاریخی و ۴ اثر میراث جهانی نیز در سطح استان خوزستان وجود دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان تصریح کرد: این روز بهمنظور توانمندسازی جوامع محلی که مهمترین حافظان و بهرهبرداران میراث فرهنگی هستند در قالب آموزش و اعطای بستههای فرهنگی معرفی و مورد توجه قرار دارد.
* ۶ اثر تاریخی خوزستان واجد شرایط ثبت جهانی
ارسطوزاده در ادامه با اشاره به پیگیریها در رابطه با رسیدگی و ثبت جهانی بناهای روباز ایذه و دزفول بیان کرد: در ادامه سیر تکامل میراث جهانی در استان خوزستان؛ ۶ اثر برای ثبت جهانی واجد شرایط لازم هستند و در دستور کار قرار دارند.
وی بیان کرد: پرونده بناهای روباز باستانی و تاریخی شهرستان ایذه و منظر فرهنگی دهدز از سوی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در فهرست میراث جهانی در دست تکیمل است و در آینده پس از تکمیل پلان مدیریتی آنها در یونسکو مطرح خواهد شد.
*پرونده ثبت جهانی ایذه نیازمند بسترسازی و فعالیت های میدانی در محل
ارسطوزاده تاکید کرد: این اقدام نیازمند انجام فعالیتهای میدانی و آمادهسازی بستر در محوطهها است که برنامهریزی شده است و برنامه مدون آن در حال انجام است.
به گزارش ایزنا؛ سالهاست که پرونده ثبت جهانی آثار تاریخی و باستانی شهرستان ایذه مورد تاکید مسئولان مختلف و مدیران کل میراث فرهنگی بوده که صرفا از یک مسئول به دیگر مسئول منتقل شده است و از تمکیل پرونده مربوطه سخن گفته میشود و این امر نیازمند یک سرانجام و مشخص شدن یک نقطه آغاز جدید است.
انتهای پیام/
ایذه – شوش – دزفول – اندیمشک – باغملک – اهواز – بهبهان – رامهرمز – رامشیر – مسجدسلیمان – اندیکا – لالی – شوشتر – آبادان – خرمشهر – ماهشهر – هندیجان – شادگان – هویزه – بستان – کارون – دشت آزادگان – حمیدیه