قصه جاویدِ ایذه/ از کارگری در انبار ضایعات تا قهرمانی کشتی جهان
قصه جاویدِ ایذه/ از کارگری در انبار ضایعات تا قهرمانی کشتی جهان
کشتی‌گیر نوجوان ایذه‌ای با وجود بسیاری از سختی‌ها و کار در انبار ضایعات توانسته است به عنوان یکی از ملی‌پوشان طلایی کشورمان در مسابقات جهانی ایتالیا بر سکوی افتخار بایستد.

به گزارش آژانس خبری ایذه (ایزنا) ؛ چند روزی از پایان یافتن مسابقات کشتی فرنگی باشگاه‌های جهانی در کشور ایتالیا می‌گذرد، مسابقاتی که تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان طبق آنچه نیز تصور می‌شد و انتظار می‌رفت مقتدرانه به مقام قهرمانی دست پیدا کرد.

آنچه شیرینی این قهرمانی را برای مردم خوزستان دو برابر می‌کند، حضور بیشترین کشتی‌گیر از این استان در ترکیب تیم ملی بود که این هم برای مردم خوزستان به عنوان قطب کشتی فرنگی کشور شاید تازه نباشد اما همچنان احساسات برانگیز است.

در این بین، حضور سه کشتی‌گیر از شهرستان ایذه همانند سایر رده‌های سنی تیم ملی و کسب مدال توسط این ورزشکاران در این مسابقات نشان داد که برنامه‌ریزی و تلاش‌های آکادمی‌های کشتی این شهرستان بی‌ثمر نبوده و ایذه همچنان در این ورزش سیر صعودی خود را طی می‌کند.

سالن‌هایی که پر است از استعدادهایی که در این شهرستان بدون امکانات خیلی زمان نمی‌برد تا بر سکوی قهرمانی بایستاد و با وجود زخم‌هایی که بر پیکره تشک قدیمی و امکانات رو به زوالش است، اما پاهای پر اراده ای را بر روی خود می‌بیند، پاهایی که عمدتا از خانه‌هایی بیرون می آید که رنگ و بوی صنعت و درآمدهای بالا پشتوانه آن نیست و در این شهر فاقد صنعت و شغل پایدار وارد گود قهرمانی می‌شود.

در ایذه اگر چه صنعت و درآمد پایداری برای بسیاری از خانواده‌ها وجود ندارد ولی اراده‌هایی نهفته است تا به واسطه‌اش استعدادهای خود را با حداقل‌ها شکوفا کند، اراده‌ای که نه برای نامداری در ایذه بلکه خود را به سطح یک جهان رسانده است.

پس از پایان یافتن مسابقات جهانی نوجوانان ایتالیا در رشته کشتی فرنگی، اظهار نظری از سوی قهرمان وزن ۴۸ کیلوگرم باعث شوکی به جامعه ورزش دوست شد، جایی که علی احمدی وفا اعلام کرده بود با سن پایین خودش با فعالیت در کار ضایعات به عنوان کمک کار پدرش تلاش می‌کند و این مساله باعث شد تا ما برای گفت‌و‌گو با عزم خود را جزم کنیم.

 


استقبال از علی احمدی وفا در ایذه

فارس: خودتان را معرفی کنید

علی احمدی وفا هستم. سال ۱۳۸۴ در شهر ایذه متولد شدم و امسال کلاس دهم را به پایان رساندم و سال آینده در کلاس یازدهم تحصیل خواهم کرد.

فارس: از عناوین و افتخارات ورزشی‌تان بگوئید

هفته پیش به مقام قهرمانی کشتی فرنگی نوجوانان جهان در کشور ایتالیا دست یافتم. ماه گذشته نیز در کشور قرقیزستان به مدال نقره قهرمانی آسیا رسیدم. همچنین در کارنامه چند سال فعالیت خود در کشتی به عنوان ملی‌پوش و نماینده ایذه و خوزستان در مسابقات مختلف به مقام‌های قهرمانی تورنمنت بین‌المللی کشور ارمنستان، قهرمانی جام کودک، قهرمانی در دو انتخابی تیم ملی و سه عنوان قهرمانی در استان را کسب کرده‌ام.

فارس: روزانه چند ساعت ورزش می‌کنی و علاوه بر ورزش چه کارهای دیگری را انجام می‌دهید؟

تمرینات ورزشی من با نظر مربیانم است و گاها روزانه دوبار و گاها روزی یک‌بار به طور میانگین هر نوبت سه ساعت تمرین دارم. علاوه بر این در کنار پدرم به صورت پاره وقت کار می‌کنم تا کمک وی برای مخارج زندگی باشیم.

فارس: پس از مسابقات جهانی در رابطه با کار کردن و شرایط سخت خودت سخن گفته بودی، در این ارتباط صحبت کنید

پدرم کارگر است و انبار خرید و فروش ضایعات دارد و من هم در مواقع بیکاری برای اینکه توانسته باشم جهت تامین مخارج زندگیمان کاری انجام داده باشم در کنارش کار می‌کنم تا هم کمکی به وی کرده باشم و هم توانسته باشم مخارج و نیازهای خودم را تامین کنم.

پس از مسابقات جهانی در مصاحبه‌ای اعلام کرده بودم که در کار ضایعات هستم و این باعث شد تا عده‌ای منظور من را به درستی متوجه نشوند و این فکر ایجاد شود که من در اماکن مختلف به‌دنبال جمع کردن ضایعات هستم.

فارس: از رویاها و انتظارات خودتان بگویید

من رویای المپیک و پوشیدن دوبنده تیم ملی و کسب مدال‌های مختلف رو در سر دارم و به صورت جدی برای رسیدن به این هدفم تلاش می‌کنم. از هیچ تلاشی و هیچ کار حلالی برای رسیدن به این هدفم و رسیدن به موفقیت کوتاهی نمی‌کنم ولی در این بین هم اگر مسئول و یا کسی که بخواهد در حوزه کاری و حمایت بیشتر از من وارد بشود خوشحال میشم. نه برای خودم بلکه برای حمایت از تمام بچه‌های کشتی‌گیر ایذه‌ای که نیازمند حمایت هستند انتظار حمایت و توجه مسئولان را دارم.

فارس: فکر می‌کنید آینده کشتی در ایذه چطور باشد و چه آینده‌ای برایش متصورید؟

کشتی ایذه نه تنها در رده نونهالان و نوجوانان، بلکه در رده‌های جوانان و بزرگسالان نیز دارای کشتی‌گیر عنوان‌دار ملی‌پوش است و نمونه‌ای موفقیت‌های کشتی در ایذه علاوه بر ملی‌پوشان آن، قهرمانی‌ها و کسب مقام‌های مختلف باشگاه سینا صنعت در باشگاه‌های جهان و ادوار متوالی لیگ برتر کشتی فرنگی باشگاه‌های کشور است. با این وجود ما از داشتن کمترین امکانات تمرینی مانند سالن مناسب، تشک مناسب و سالم، سالن وزنه، تهویه هوا و… محروم هستیم و تمام باشگاه‌ها و کشتی‌گیران ایذه‌ای در همین یک سالن ورزشی تمرین می‌کنند که دیگر توان و گنجایش کار ندارد.

با این وجود شهرستان ایذه توانسته در رده‌های مختلف ملی خوش بدرخشد. از مسئولان شهرستان، استان و افرادی که توان حمایت دارند خواهشمندیم تا با تکمیل خانه کشتی ایذه و فراهم کردن تجهیزات کافی برای این سالن زمینه شکوفایی بیشتر این ورزش پر استعداد در شهرستان ایذه را فراهم کنند و اطمینان داشته باشند که کشتی ایذه به قطب کشتی فرنگی جهان تبدیل خواهد شد.

فارس: سخن پایانی؟

پیش از هر چیزی جا دارد از آقایان ملک محمد و پویا بویری مربیانم در شهرستان و آقای علی‌بابا احمدپور مدیرعامل باشگاه سینا صنعت ایذه که تاکنون از بنده حمایت کرده و با ایجاد شرایط در شهرستان زمینه فعالیت بنده را فراهم کردند تشکر کنم. همچنین از کادر فنی تیم ملی کشتی فرنگی نوجوانان که به بنده اعتماد کردند و از هیات کشتی استان خوزستان به‌دلیل همکاری جهت حضور در اردوهای تیم ملی نیز تقدیر و تشکر کنم.

خبرنگار: وحید اورکی

انتهای پیام/۷۲۰۲۶/ی

  • منبع خبر : خبرگزاری فارس