اشکفت سلمان و یک فرصت درآمدی-گردشگری مغفول
اشکفت سلمان و یک فرصت درآمدی-گردشگری مغفول
محوطه باستانی اشکفت سلمان با وجود ظرفیت بالای گردشگری و توسعه در زمینه این صنعت بدون توجه مغفول و رها باقی مانده است.

 

یادداشت سردبیر آژانس خبری ایذه (ایزنا) ؛ محوطه ملی و باستانی اشکفت سلمان به عنوان یکی از مراکز مورد توجه گردشگران در سفر به شهرستان ایذه و محلی جهت تفریح شهروندان در گذشته با وجود یک‌ ظرفیت قابل توجه برای توسعه صنعت گردشگری، ایجاد اشتغال از طریق جذب گردشگر و تبدیل به یک مکان درخور نام شهرستان ایذه در ادوار اخیر به صورت جدی مورد کم‌توجهی قرار گرفته است.

این بی‌توجهی در طول چند سال اخیر به حدی نمایان شده است که علاوه بر از بین رفتن زیرساخت‌های قدیمی مانند جاده، نورپردازی، فضای سبز و… دیگر محلی برای تفریح شهروندان ایذه‌ای نیست و تنها در برهه‌ای خاص مانند ترقه‌پراکنی چهارشنبه سوری مورد توجه بوده و در مابقی ایام میزبان برخی افراد خاص و مشتریان چای خانه سنتی است.

با این وجود چنین ظرفیت‌هایی در شهرها و مناطق دیگر علاوه بر تبدیل شدن به یک برند فرهنگی، به یک نماد گردشگری تبدیل شده و با توسعه کسب و کارهایی مانند صنایع دستی و غذاهای سنتی در مسیر و محل این آثار سهمی اساسی در ایجاد اشتغال به واسطه جذب گردشگران خارجی و داخلی برای تمام فصول ایجاد می‌کند.

اگر بخواهیم فراتر از معرفی این ظرفیت به چند راهکار برای بهبود وضعیت این محل که صرفا پارکینگ آن روزانه میزبان تردد ورزشکاران و کوهنوردان است بپردازیم، مواردی برای ساماندهی به ذهن می‌رسد که در طول ادوار مختلف بیان شده است و حتی شهردار ایذه در گفت‌وگویی در این رابطه از ساماندهی این مکان و وارد شدن به فضای صنعت گردشگری تا پایان سال در آن خبر داد ولی با توجه به عدم انجام هیچ کار عملیاتی در آن، ساماندهی این وضعیت بنابر اصول اساسی در این بازه کوتاه زمانی تا پایان سال غیر ممکن به نظر می‌رسد.

با توجه به اینکه تالار ورودی جاده اشکفت سلمان متعلق به شهرداری ایذه بوده، از این‌رو شهرداری می‌تواند با تبدیل زمین چند هکتاری کنار این محل به پارکینگ عمومی (زیر زمین و هم‌سطح، با توجه به شیب طبیعی محل) از رفتن خودروها به پارکینگ فعلی پیشگیری کند.

با بستن ورودی جاده از درب تالار و سنگ فرش مسیر در کنار توسعه فضای سبز، نورپردازی، گُل‌کاری و… و بهره گرفتن از ابزار درآمدزا تردد مانند ماشین برقی و کالسکه در این بخش نیز تولید شغل و آورده مالی داشت.

با تبدیل پارکینگ فعلی به اقامتگاه و هتل بومگردی-سنتی با بهره‌گیری از مصالح بومی برای ماندگاری و اسکان مسافران و همچنین ساخت نمایشگاه و بازارچه دائمی صنایع دستی و تولیدات محلی در این محل می‌توان نقشی اساسی برای استفاده از این ظرفیت فرهنگی و ملی ایفا کرد.

با انجام این اقدامات و توسعه حضور گردشگران داخلی و خارجی در این مکان می‌توان با توجه به زیباسازی مکان سنگ‌فرش فعلی مسیر غار تا درون محل غار و آثار اقدام به بلیط فروشی برای گردشگران و یک درآمد دیگر برای شهرستان و افراد بیکار کرد.

با این حال شاید این انتقاد و پیشنهاد از ذهن نگارنده برای رسیدن به یک ایذه آرمانی کمی فراتر از کارها در ایذه باشد ولی با توجه به انجام چنین کارهایی در برخی از شهرهای استان و کشور غیر ممکن و دور از انتظار نیست و با یک تلاش و عزم جدی به عنوان کارنامه‌ای درخشان مانند احداث سینما، پارک آنزان، پارک‌های محله‌ای، آبشار تپه شهدا، جاده سلامت و پارک کوهستان در دور قبل شورا و شهردار سابق، برای مسئولان فعلی شورا و شهرداری ایذه قلمداد شود.

انتهای پیام/

  • نویسنده : سردبیر ایزنا