به گزارش پایگاه خبری ایزنا، بحران زباله در شهرستان ایذه را میتوان به یکی از شاخصترین مشکلات این منطقه عنوان کرد؛ مشکلی که به عنوان یک گره کور و سخت برای حل یاد میشود و مسئولان شهرستان را با چالشهای جدی مواجه کرده است و از اینرو جهت رسیدن به یک نقطه نظر نهایی برای حل آن حتی مسئولان استانی نیز پای کار آمدهاند.
در این بین هر چه عزم مسئولان استانی و شهرستان جهت رفع این مشکل شکلی جدیتر به خود میگیرند در آن سو مشکلات زباله در شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه رنگی متفاوتتر و حالات جدیدتر از گذشته به خود میگیرد تا این گره مجهول همچنان در نوار مشکلات شهرستان ایذه باقی بماند.
عدم حمل زبالههای عفونی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه به دلیل نبود مکان کافی و مشخص در سایت موقت پسماند شهری ایذه، یکی از مشکلاتی بوده است که در گزارش ماه گذشته این رسانه به آن پرداخته شد.
اینک با توجه به به حل نسبی و ضعیف مشکل مکان دفن زبالههای عفونی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه، فصلی جدید در این مساله به وجود آمده است و ۲ هفته پیش همزمان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در شهرستان ایذه اعلام شد که با انتقال زبالههای عفونی مطبهای سطح شهر به بیمارستان شهدای ایذه به عنوان تنها مرکز دارای دستگاه اتوکلاو جهت امحا و بیخطرسازی در شهرستان مخالفت شده است.
حال بدون توجه به میزان صحت این مساله از آن زمان تاکنون انباشت زبالههای عفونی مطبهای خصوصی سطح شهرستان به یکی از دغدغههای پزشکان، کادر خدماتی مطبها و بیماران مراجعهکننده به آن تبدیل شده است. اقدامی که در صورت ادامه یافتن میتواند ضربات جدی بر پیکره زخم خورده از ویروس کرونا در بخش پزشکی شهرستان وارد کند و به یک تهدید جدی جهت شیوع هرچه بیشتر این ویروس و بیماریهای دیگر ناشی از انباشت این زبالهها وارد کند.
تمام پزشکان و مراکز خصوصی سطح شهر ایذه از وضعیت پیش آمده در زبالههای خود گلایهمند هستند و اعلام کردند با این وجود جهت ارائه خدمات به شهروندان یا مجبور به خریدن هر نوع بیماری ناشی از انباشت بیش از ۲ هفتهای زباله مطبهای خود هستند یا اینکه در پی این بحران ایجاد شده به ناچار دست از خدماترسانی به شهروندان بردارند و مطبهای خود را تا رسیدن به یک نتیجه مطلوب تعطیل کنند.
شبکه بهداشت برای ما نامه تعطیلی مطبها را صادر کند
با توجه به مشکل پیش آمده رئیس سازمان نظام پزشکی شهرستانهای ایذه و باغملک با انتقاد از وضعیت پیش آمده به عنوان نماینده پزشکان شهرستان به بیان مشکلات و مطالبات صنف خود پرداخت.
اردوان یاراحمدی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایذه اظهار کرد: متأسفانه بیش از ۲ هفته زبالههای مطب پزشکان سطح شهر به حال خود رها شده است و پیگیریهای انجام شده از شبکه بهداشت و درمان و متولیان امر به نتیجه نرسیده است.
وی افزود: آنچه که به ما اعلام شده است مخالفت ریاست دانشگاه علوم پزشکی اهواز با حمل زبالهها به تنها مرکز امحا زبالههای مطبهای سطح شهر در بیمارستان شهدای ایذه است و این در حالی است که سالها این زبالهها از این طریق دفع می شد و هیچ راهکار و روش جایگزین نیز در پی این تصمیم اتخاذ نشده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی شهرستانهای ایذه و باغملک اضافه کرد: با توجه به تفاهمنامه پزشکان سطح شهر با پیمانکار بخش خصوصی در شبکه بهداشت و درمان شهرستان و پرداخت حق الزحمه ماهیانه به وی این کار در طول سالیان اخیر انجام شده است و این تصمیم یکباره شبکه بهداشت و درمان ایذه باعث ایجاد یک بحران جدی در بخش خصوصی درمان شد.
یاراحمدی با بیان اینکه پیمانکار مربوطه فاقد مجوز و دستگاه اتوکلاو در خارج از محیط بیمارستان است عنوان کرد: با توجه به این انباشت بیرویه زبالهها در مطبهای پزشکان خصوصی ایذه، خود پزشک، نیروهای مشغول به کار در مطب وی و شهروندان مراجعه کننده به مطب در معرض خطرناکترین بیماریهای عفونی هستند و این مساله میتواند علاوه بر مشکل بیماری آنها باعث ایجاد یک مشکل و بیماری جدید باشد.
وی گفت: به هیچ وجه برای سلامت مردم اقدام به اعتصاب برای مشکل بهوجود آمده نمیکنیم ولی با توجه به شانه خالی کردن شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه در قبال مشکل پیش آمده در زباله مطب پزشکان، ما از این اداره تقاضامندیم نامه تعطیل کردن مطبها به پزشکان را تنظیم و ابلاغ کنند تا بیش از این برای خود و شهروندان ایجاد خطر نکنیم.
کرونا بهتر از بیماری نامعلوم از سوی زباله در مطبها است!
یکی از بیماران مراجعهکننده به یکی از مطبهای سطح شهر ایذه در این رابطه میگوید: انباشت زباله در این مطلبها به هیچوجه زیبنده این اماکن که باید برای سلامت شهروندان تلاش کنند نیست و حتی مشکل ظاهری آن هم در سلامتی روحی شهروندان تاثیر منفی برجای خواهد گذاشت.
وی افزود: با شرایط موجود پیدایش هر نوع بیماری ناشی از استشمام بوی این زبالهها دور از انتظار نیست و به نظر میرسد مواجه شدن با کرونا به عنوان یک بیماری شناخته شده بسیار آسانتر از شیوع یک بیماری ناشی از انباشت زبالههای عفونی در مطبها باشد.
این شهروند اضافه کرد: سوء مدیریت در سالهای اخیر در بخش بهداشت و درمان ایذه بیداد میکند و با وجود مشکلات اقتصادی شاهد در جهت توسعه شهرستان بودهایم ولی متاسفانه این روند تحول در بخش بهداشت و درمان دیده نشد و هر آنچه که دیده میشود نیز مصوبات مدیریت اسبق این بخش است.
وی گفت: این سکوت مسئولان بهداشت و درمان در قبال مشکلات شهروندان و زبالههای رها شده نیز در نوع خود جالب به نظر میرسد و انتظار میرود مدیران امر به جای ترس از جایگاه مدیریتی خود در مواجهه با واقعیت و مشکلات موجود دل را برای رضای خداوند و سلامت شهروندان به دریا بزند و از محافظهکاری در مواجه با حقایق حوزه مدیریت خود هراس نداشته باشند.
این شهروند در پایان بیان کرد: برای من شهروند آنچه حائز اهمیت است عدم توجه متولیان به حل بحران زباله در مطب پزشکان و تهدید من و هم نوع من به عنوان شهروند مراجعه کننده به این مراکز است و شبکه بهداشت و درمان به عنوان مدیریت صنف و صادرکننده پروانه پزشکان باید در قبال و مشکلات این بخش نیز پاسخگو باشد و برای حل چنین موانعی گام بردارد.
با توجه به اهمیت پیگیری و حل این مشکل خبرنگار این رسانه در تماسهای تلفنی با رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ایذه موفق به صحبت و جویا شدن مراتب اقدامات و برنامههای برای حل این مشکل نشد و وی به این تماسها پاسخی نداد.
این در حالی است که فرماندار شهرستان ایذه در این رابطه تشکیل در این رابطه در روزهای آینده خبر داد.
اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ایذه نیز با پیگیریهای متوالی و روزانه خود از شکایت از شبکه بهداشت و درمان ایذه به دلیل این سهلانگاری و بی توجهی به اخطاریهها و درخواستهای مکرر خبر داد.
- منبع خبر : خبرگزاری فارس