با توجه به بیماری ۱۸ نفر از اهالی روستای ناشلیل از توابع شهرستان ایذه در پی مصرف آب آلوده، مسئولان به صراحت در این باره توضیحی نمیدهند و با شفافیت سخن نمیگویند. به گزارش پایگاه خبری ایذه نامه، گزارش شهروندان و اهالی روستای ناشلیل واقع در ۳ کیلومتری شهر ایذه از بیماری ۱۸ نفر از […]
با توجه به بیماری ۱۸ نفر از اهالی روستای ناشلیل از توابع شهرستان ایذه در پی مصرف آب آلوده، مسئولان به صراحت در این باره توضیحی نمیدهند و با شفافیت سخن نمیگویند.
به گزارش پایگاه خبری ایذه نامه، گزارش شهروندان و اهالی روستای ناشلیل واقع در ۳ کیلومتری شهر ایذه از بیماری ۱۸ نفر از اهالی آن به دلیل استفاده از آب آلوده حکایت دارد.
این در حالی است که شهرستان ایذه با قرار داشتن در کنار دریاچه سدهای کارون ۳، کارون ۴ و سد شهید عباسپور، از نعمت آب شرب محروم بوده و آب مورد نیاز این شهرستان از طریق حفاری چاه تامین میشود که با توجه به گزارشات اعلام شده از سوی مدیران آب استان و شهرستان عمق دسترسی آن از ۱۲ متر به ۲۸۰ متر و گاها بیشتر نیز رسیده است.
در پی این گزارش، پیگیریها برای بررسی و صحت یابی این مساله آغاز و پاسخهای ضد و نقیضی در این رابطه توسط مسئولان ارائه شد.
با وجود اینکه ماه گذشته بیماری نزدیک به ۱۶ نفر از ساکنان یکی از روستاهای شهرستان ایذه در پی استفاده از آب آلوده در رسانهها و فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرد، این بار مسئولان در پاسخهای خود در رابطه با بیماری اهالی روستای ناشلیل با احتیاط اقدام به پاسخگویی کرده و با رد بیماری و یا عدم دخیل بودن کیفیت آب و مشکلات آن در به وجود آمدن مساله پاسخ دادند.
*ساخت اتاقک و نصب دستگاه جهت کلرزنی
معاون فرماندار ایذه در این رابطه اظهار کرد: موضوع مشکل برای اهالی روستای ناشلیل به فرمانداری شهرستان گزارش و اقدامات برای حل مشکل آب این روستا آغاز شد.
مجاهد مقصودی افزود: قرار است با همکاری دهیاری این روستا یک اتاقک برای نصب دستگاه کلرزنی تاسیس شود و برای این کار نیز یک مرغداری در نزدیکی محل حاضر به همکاری برای ایجاد اتاقک در آن محل شد.
وی با بیان اینکه آب روستایی کار نصب دستگاه کلرزنی را انجام خواهد داد گفت: این دستگاه برروی خط لوله اصلی آب روستای ناشلیل نصب میشود تا شائبه آلودگیهای احتمالی برطرف شود.
مقصودی بیان کرد: با راهاندازی ایستگاه کلرزنی دیگر آب به مخزن ذخیره وارد نمیشود و در زمان انتقال به منازل روستا همزمان عملیات کلرزنی آن انجام میشود تا مشکلاتی مانند رسوب در مخازن در مسیر آب وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه علت اصلی واقعه و بیماری اهالی روستا هنوز مشخص نیست و باید شبکه بهداشت و مرکز بهداشت شهرستان گزارش دهند ادامه داد: قطعا کار عملیات ساخت اتاقک کلرزنی در این روستا تا هفته آینده آغاز خواهد شد.
مقصودی با بیان اینکه شبکه برق پمپاژ محل در حوزه باغملک است و نیاز است اداره برق این شهرستان جهت تامین برق برای دستگاه کلرزنی با ما همکاری داشته باشد بیان کرد: در زمان گزارش مشکل به وجود آمده جلسه ستاد بحران شهرستان سریعا تشکیل شد و اعضای ستاد به همراه مسئولان مربوطه در محل حاضر شدند و پیگیریها انجام گرفت.
*چاه ایجاد میشود
رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان ایذه اظهار کرد: محل تامین آب روستای ناشلیل از آبهای جاری منطقه مال آقا در شهرستان باغملک است و این آب به صورت مستقیم جهت استفاده شرب پس از کلرزنی در مسیر لوله آب این روستا قرار میگیرد.
رضا رحیمی: با بیان اینکه قطعا کلرزنی تزریق شده در مرحله نخست تا رسیدن به روستای ناشلیل خاصیت اصلی خود را از دست میدهد گفت: این آب پس از ورود با منطقه برای رفع رسوبات و مواد همراه در مخزن ذخیره میشد و سپس به لولههای روستا جریان می یافت.
وی با اشاره به گردشگرپذیر بودن منطقه مال آقا و ایجاد آلودگی و گل و لای در آب افزود: آب از مال آقا با همان کیفیت کلرزنی ناشلیل منتقل میشد و گل و لای باقی مانده از آن در ته مخزن ذخیره آب امری طبیعی بود.
رحیمی با اشاره به نصب دستگاه کلرزنی و ایجاد اتاقک برای این دستگاه بیان کرد: با این کار یک کلرزنی مجدد برای رفع مشکلات احتمالی آب صورت میگیرد.
وی با اشاره به بیماری مردم روستا عنوان کرد: بدون شک در چنین مواردی که چند نفر از یک محل به یک بیماری مبتلا میشوند آب به عنوان نخستین موضوع احتمالی مطرح و مورد آزمایش قرار میگیرد وب در رابطه با اینکه آب باعث بیماری بوده باشد مرکز بهداشت آن را اعلام نکرده است و فعلا نتیجه گزارش مبنی بر عدم مشکل آب است.
رحیمی در پایان بیان کرد: با توجه به ضرورت تامین آب با کیفیت برای اهالی این روستا اقدامات برای حفاری چاه در منطقه انجام و محل حفاری مشخص شده است که کار ان با تامین اعتبار صورت خواهد گرفت.
*اگر آب مشکل ندارد دلیل بیماریهای یکباره مردم روستا چیست؟
دهیار روستای ناشلیل نیز با اشاره به مشکل پیش آمده برای ۱۸ نفر از اهالی این روستا اظهار کرد: اخیرا ۱۸ مورد بیماری از یک نوع در روستا گزارش شده است و این قبیل بیماریهای دسته جمعی برای نخستینبار در این روستا رخ نداده است.
علی احمدی با اشاره به وضعیت آب این روستا و بی کیفیت بودن آن افزود: آب این روستا به حدی دارای آلودگی است که ما باید همیشه برای شستوشوی مخزن آب و از بین بردن لجن و گل و لای ته آن اقدام کنیم.
وی با اشاره به بیماریهای مختلف حاصل شده بر اثر استفاده از آب ناسالم گفت: آب این روستا نزدیک به ۴ سال است که مشکل دارد و در پی استفاده از آن چند نفر هم اینک به دلیل بیماریهای کلیوی و گوارشی تحت درمان هستند.
احمدی با اشاره به حضور مسئولان از مرکز بهداشت استان و شهرستان برای بررسی کیفیت آب در گذشته و اینک بیان کرد: قبلا هم از وضعیت مشکل دار و ناسالم بودن آب این روستا به ما گزارش شده بود ولی متاسفانه مسئولان مرکز بهداشت شهرستان ایذه به دنبال توجیه کردن مساله و سرپوش گذاشتن به واقعیت وضعیت آب در این روستا هستند.
وی با بیان اینکه تمام مشکلات آب و دیگر مشکلات روستای ناشلیل به مسئولان گزارش شده است ولی کسی پاسخگو نیست اضافه کرد: متاسفانه در پی آلودگی آب اهالی روستا در برخی موارد مانند اسهال حتی خجالت میکشند مورد را گزارش دهند. چند روز گذشته در جریان بیماری چند تن از اهالی مسئول مرکز بهداشت روستایمان که خواست در این رابطه گزارش دهد با واکنش و جلوگیری مدیران خود مواجه شد.
احمدی ادامه داد: اگر مشکل بیماریهای دسته جمعی و چند باره این روستا از آلودگی آب نیست حداقل به ما گزارش دهید که عامل چه چیز دیگری بوده است و واقعا اگر آب روستایمان مشکلی ندارد چرا به دنبال حفر چاه و تغییر محل تامین آب روستا هستند!؟
*مشکل در دست بررسی است
بخشدار مرکزی ایذه با تایید مشکلات موجود در آبرسانی به روستای ناشلیل اظهار کرد: پس از بیان مشکلات آب این روستا جلسات مربوطه برگزار و اقدام بری حل فوری مشکلات برگزار شد.
مهدی احمدی با بیان اینکه هنوز دلیل اینکه آلودگی آب باعث ایجاد مشکل و بیماری بوده است مشخص نیست گفت: شبکه بهداشت و درمان و مرکز بهداشت کار نمونه برداری از آب را انجام داده اند و باید نسبت به نتیجه آن گزارشات را ارایه دهند و ما منتظر این پاسخ هستیم.
با این وجود تماسهای ما و پیامکهای وی به رئیس شبه بهداشت و درمان شهرستان برای پیگیری مساله بیپاسخ ماند و رئیس مرکز بهداشت این شهرستان نیز پس از اطلاع یافتن از تماس خبرنگار این رسانه به وی هیچ پاسخی ارائه نداد و خواست مراتب را از سوی روابط عمومی خود پیگیر شود.
با توجه به اینکه خود شخص مسئول حاضر به پاسخگویی نیست و به جای ترس از جایگاه خود برای روشن شدن مشکل مردم راه گریز را به سوی روابط عمومی سوق داد، چون باید انتظار داشت که روابط عمومی به نقل از وی موارد مورد بحث را تایید کند؟
انتظار میرود متولیان خدمات به مردم شهرستان به جای ترس از دست دادن جایگاه و پست خود با در نظر گرفتن آیین نیک و وجدان خود در جهت رون شدن مشکلات مردم، بیان آنها و فشار به مسئولان مافوق برای گره گشایی از کار مردم گام بردارند.