افزایش چندی برابری بهای برق در استان خوزستان ب عنوان پایتخت انرژی کشور باعث گلایه ها زیاد مردمی و ابراز نارضایتی از این وضعیت بوده و مردم خواستار ورود جدی متولیان به این امر و حل مشکل شدند. به گزارش آژانس خبری ایذه-ایزنا، این روزها با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز از تب […]
افزایش چندی برابری بهای برق در استان خوزستان ب عنوان پایتخت انرژی کشور باعث گلایه ها زیاد مردمی و ابراز نارضایتی از این وضعیت بوده و مردم خواستار ورود جدی متولیان به این امر و حل مشکل شدند.
به گزارش آژانس خبری ایذه-ایزنا، این روزها با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز از تب گرما و حرارتهای داغ تابستانی استان همراه با گرمای بیش از ۶۰ درجه سانتیگراد کاسته شده است و شهروندان روزهای متعادل همراه با شرجی را پشت سر میگذارند.
با این وجود هنوز هم مصرف برق و آب در این مناطق به دلیل گرما از شاخصههای اصلی نشان روزهای تابستانی است که شهروندان را علاوه بر در خانه نگه داشتن وادار با استفاده اجباری از وسایل سرمایشی میکند.
عواقب گرما در این روزها تنها به در خانه ماندن و تعطیلی ادارات در ساعات ظهر و پیش از موعد محدود نشد و افزایش یکباره مبالغ قبوض آب و برق به گلایه اصلی شهروندان خوزستانی تبدیل شد.
در این بین شهرستان ایذه با قرار گرفتن در میان چند سد بزرگ خاورمیانه از جمله سدهای کارون ۳ و ۴ همچنان از نقاط بحرانی جهت داشتن برق در تابستانها به حساب می آید و مردم این شهرستان در طول فصول گرم به شدن با مشکلات برق و آب درگیر هستند و تاکنون نیز این سدها نتوانسته از بار مشکلات این مردم بکاهد.
با این وجود داستان تنها با مشکلات قطعی به پایان نمیرسد و نکته جالب تر این است که برق این شهرستان با وجود داشتن یک سد بزرگ بینالمللی در دل خود از چندین کیلومتر دورتر و از طریق نیروگاه گدار مسجدسلیمان تامین میشود و ایذه از سدی که میتواند برق نیمی از کشور را تامین کند تنها حسرت را در خود دارد.
با این وجود، در ماه گذشته تحویل قبوض برق و آب و به ویژه برق مردم این شهرستان رشد چشمگیر و غیرقابل تصوری را نشان میداد، رشد گاها ۱۰ برابری در میزان مبالغی که برای هزینه برق مصرفی ماه گذشته باید در نظر گرفته میشود ولی این امر نه تنها در ارقام مصرف ماهیانه تفاوت نمیکرد، بلکه به دلیل گرمای شدید هوا به یکباره مبالغ به ارقام چند برابر تبدیل شد تا گمانه اینکه یک ماه تخفیف برق سال گذشته از جانب دولت روی این قبضها جبران شده باشد بهوجود آید.
*متولیان بهای تخفیف سال قبل را امسال گرفتند
بهروز یکی از شهروندان ایذهای است که در انتقاد از افزایش چشمگیر بهای برق ماه گذشته در خوزستان میگوید: سال گذشته در جریان قطعیهای برق در استان خوزستان دولت برای ایجاد رضایت اقدام به تخفیف در پرداخت یکماه از حق پرداخت هزنیه برق مردم این استان کرد و قبوض فعلی نشان از تلافی این امر دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه تاکنون هیچ خبری مبنی بر افزایش میزان بهای برق در ماههای مختلف تابستان گزارش نشده است و با وجود اینکه رقم کارکرد کنتور در ماه گذشته و ماه قبلتر از آن اختلاف چندانی را نشان نمیدهد ولی مبلغ این ماه افزایش ۱۲۰ هزار تومانی برای من و چندین هزار تومانی برای دیگر مشترکان نسبت به ماه گذشته را نشان میدهد.
*نمایندگان خوزستان در مجلس بی تفاوت نباشند/سهم سرزمین سدها قبوض سرسام آور برق نیست
حسین ابراهیمی نیز می گوید: ما در استانی که قطب انرژی و نیروی کشور به حساب می آید زندگی میکنیم، استانی که بیشترین نماینده مجلس را در کمیسیون انرژی مجلس دارد و این افزایش چندین برابری قیمت بهای برق در تابستان خوزستان کملطفی و بی توجهی نمایندگان و وکلای ما در مجلس را نشان میدهد.
این شهروند خوزستانی ادامه داد: روزانه در رسانهها میبینیم که برخی از نمایندگان خوزستان به بهانههای مختلف و دلایلی که به حوزه انتخابیه آنها هم ربطی ندارد به یک وزیر گیر میدهد ولی اینکه در مقابل این افزایش بهای برق تنها با یک مصاحبه ابراز تاسف شود جای بسی تاسف برای حال ما دارد.
وی گفت: حق مرردم استان خوزستان نیست که با وجود داشتن تمام ثروتها در رنج و مشکلات فرو بروند، آیا اگر مردم استانهای مرکزی کشور که به اندازه یک دهم خوزستان نیز خدمتدهی نمیکنند با این مشکلات درگیر بودند باز هم وزارتخانههای مربوطه اینگونه سکوت پیشه میکردند، آیا تمام مردم ایران در نزد وزارتخانهها به یک شکل دیده میشوند.
این شهروند خوزستانی تصریح کرد: امیدوارم نمایندگان استان خوزستان در مجلس کمی به خود آینده و به جای اینکه مردم از آنها بخواهند بسیاری از امور را پیگیری کنندف خود به مواردی به مانند افزایش چند برابری مبالغ قبوض ورود کنند تا حق مردم این استان پایمال نشود.
*گرما دست مردم خوزستان نیست/گرماییها هم زندگی میخواهند
بهنام از دیگر شهروندان خوزستانی است که میگوید: ما در استانی زندگی میکنیم که از آبهای خود تنها یک نام، از سدهای خود تنها شرجی و غرق شدن، از برق خود تنها قبوض با مبالغ نجومی، از نفت خود تنها فقدان گاز در بسیاری از روستاها و… را دارد.
این شهروند بیان کرد: اینکه استان خوزستان در یکی از مناطق گرمسیر قرار گرفت و هوای این منطقه به اینگونه به وضعیت بحرانی در آمد بیتدبیرهایی بوده است که از جانب دولتها به وجود آمد و مردم نقشی در آن نداشتهاند و به مانند هزاران سال سکونت در این دیار زندگی عادی خود را داشتند.
وی خاطرنشان کرد: اگر خوزستان گرم است مردم چهکاری میتوانند انجام دهند؟ با کوچ اجباری که نمیتوان جلوی مصرف انرژی را گرفت. مردم در گرمای ۶۰ درجه سانتیگراد چگونه قید مصرف برق را بزنند که این قبوض تنبیهی برق در پایان ماه نثارشان نشود؟ امیدواریم متولیان برق در استان خوزستان رعایت انصاف و عدالت را به خرج دهند و فکری اساسی به حال نجومی شدن بهای برق مصرفی در این استان کنند.
این شهروند در پایان گفت: بدون شک مقابله مسؤولان با مردم چیزی به جز نارضایتی از مدیران را در پی نخواهد داشت و اینگونه کارها خسارات غیر اخلاقی مانند افزایش انشعابات غیر مجار را بالا میبرد که برازنده و در خور مردمان این استان نیست ولی گاها مشکلات مالی و بهای بالا باعث این امر شده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، گزارشهای مردمی از نقاط مختلف استان خوزستان از وضعیت بحرانی قبوض برق حکایت دارد و تعداد زیادی از مردم استان در تماسهای تلفنی و مراجعات حضوری در کنار ارسال عکس قبوض خود خواستار بیان مشکلات و گلایههای آنها از این مبالغ چندین برابری شدند تا متولیان امر با آگاهی بیشتر از وضعیت اقلیمی این استان اقدام به صدور قبوض کنند.
=================
گزارش از: وحید اورکی
=================
انتهای پیام/*