کودکانی که در خوش آب و هواترین تبعیدگاه ایران آموزش میبینند در خندوانه شاهنامه خوانی کردند. به گزارش سرویس فرهنگی آژانس خبری ایذه _ ایزنا؛ سوم شهریور ماه ۹۶ یکبار دیگر تهران شاهد حماسه فرهنگی بختیاریها بود. خندوانه در این روز شاهد هنرنمایی بزرگان فرهنگ، تاریخ و هنر بختیاری بود که گوشههایی از بزرگی قوم […]
کودکانی که در خوش آب و هواترین تبعیدگاه ایران آموزش میبینند در خندوانه شاهنامه خوانی کردند.
به گزارش سرویس فرهنگی آژانس خبری ایذه _ ایزنا؛ سوم شهریور ماه ۹۶ یکبار دیگر تهران شاهد حماسه فرهنگی بختیاریها بود.
خندوانه در این روز شاهد هنرنمایی بزرگان فرهنگ، تاریخ و هنر بختیاری بود که گوشههایی از بزرگی قوم بختیاری را به نمایش گذاشتند.
نوربخش احمدزاده روایتگر و پژوهشگر شاهنامه یکی از مهمانان ویژه این برنامه بود که در بخش نخست به موضوع مهم و حیاتی شادی در شاهنامه پرداخت.
وی اظهار کرد: شادی گوهر گمگشته عصر ماست، به گفته خداوندگار سخن پارسی:
فراوان گشت اندوه و شادی بکاست
چو شادی بکاهد، بکاهد روان
خرد گردد اندر میان نا توان
این پژوهشگر تاریخ و فرهنگ بختیاری تصریح کرد: آمار بالا و هشدار دهنده افسردگی و اقدام به خودکشی در ایران نشان از مشکلات بسیار مهم و جدی سایکولوژی مردم که بخشی از آن ناشی از فقر، بیکاری، سست شدن ارزشهای اخلاقی، رواج دروج یا دروغ و فراوانی غم و غصه و کم شدن نشات و خنده و شادی است.
احمدزاده بیان کرد: نباید جامعه در غم و اندوه فرو رود و شادی و خنده را از “ویر” ببرد، غم و شادی هر دو در زندگی همراه ما هستند پس بهتر است که به شادی هم بپردازیم.
وی گفت: برنامه خندوانه به یکی از سفارشات شاهنامه عمل کرده است و آن شادی و تولید خنده برای جامعه ایران است؛ زیرا اگر ما شادی را از مردم بگیرم و به جای آن غم و غصه به آنها پیشکش کنیم، نباید از این جامعه انتظار معجزه داشته باشیم، باید به مردم شادی بدهیم تا آیندهای بهتر برای ایران بسازیم.
وی سپس از تلاشهای رامبد جوان تهیه کننده برنامه شادی آفرین خندوانه سپاس گزاری کرد و افزود: پرداختن به خنده و شادی یک ضرورت حیاتی است و تلاش ارجمند شما در شاد کردن مردم خسته و غمگین ایران در خور ستایش است
بکوشید تا رنجها کم کنید.
دل غمگنان شاد و بیغم کنید
مده غم به دل تا نکاهد روان
به شادی همی دار تن را جوان
چو روزی به شادی همی بگذرد
خردمند مردم چرا غم خورد
احمدزاده در ادامه این بخش و در راستای ارجگذاری به شادی و تلاشهای رامبد جوان یک شاهنامه نفیس از طرف قوم بختیاری لر و زاگرسنشینان ایران به رامبد جوان تهیه کننده برنامه شاد خندوانه پیشکش کرد که مورد استقبال خوب وی قرار گرفت.
این حرکت بزرگ فرهنگی که نشان از عشق و ارادت قوم بختیاری به کتاب ارجمند شاهنامه دارد مورد توجه ویژه وی قرار گرفت و این برنامهساز با سابقه را دقایقی تحت تاثیر قرار داد.
بعد از این قسمت دکتر فرهنگ تیرگیر با تکنوازی نی به هنرنمایی پرداخت که مورد استقبال تماشاچیان برنامه قرار گرفت، در قسمت بعدی برنامه نوربخش احمدزاده پژوهشگر شاهنامه از مردم ایران و همه اقوام و جوامعه ایرانی خواست تا با یکدلی و عشق پاسبان یکپارچگی جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و سیاسی ایران بزرگ باشند و ایران را تنها نگذارند؛ زیرا امروز تاریخ و فرهنگ ایران تنهاست و
همه مرز ایران پر از دشمن است/به هر دوده ای ماتم و شیون است
که این بخش نیز چون بخشهای دیگر مورد توجه خاص تماشاچیان قرار گرفت.
در پایان بخشهای از شاهنامه به سبک و سیاق بختیاری توسط این روایتگر شاهنامه خوانش شد.
یکی دیگر از نکات جالب توجه این برنامه روایتگری شاهنامه توسط محمد هادی مرادی ۵ ساله از ایذه و نیلوفر غریبوند ۱۱ ساله از اصفهان بود.
اجرای این هنرجویان مورد توجه تماشاچیان قرار گرفت؛ هنرجویان مکتب روایتگری شاهنامه، کودکانی که در کهن ترین، بشکوهترین، زیباترین، محرومترین، مظلومترین و خوش آب و هواترین تبعیدگاه ایران؛ ایذه آموزش شاهنامه میبینند در شلوغترین شهر ایران هنرنمایی کردند.
دکتر یحیی حسن پور بختیاری داروساز ، پژوهشگر و کارشناس تاریخ و فرهنگ بختیاری پیرامون نقش بختیاری در مشروط به تفصیل سخن گفت و به نقش و محوریت و پرچمداری بختیاری در انقلاب بزرگ مشروطه پرداخت.
در پایان این برنامه امید داودی و غلامعلی آسترکی از شاعران خوب بختیاری به شعرخوانی پرداختند.
فکر ، ایده و زحمات اصلی هماهنگی و دعوت از هنرمندان قوم بختیاری به دوش دکتر نورالله مرادی بود.
استاد کورش اسدپور به عنوان یکی از مفاخر هنری بختیاری نیز در این برنامه به اجرای برنامه پرداخت.
در پایان این برنامه پر محتوای فرهنگی شادی برنامه به روح آتش نشان بینشان شهرام محمدی پیشکش شد.
این برنامه شامگاه ۲۸ شهریور از طریق شبکه تلویزیونی نسیم؛ برنامه خندوانه پخش میشود.
انتهای پیام/*