ایوب سلطانی مدیر اداره میراث فرهنگی ایذه و رئیس پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر با تاکید بر توسعه روستاهای بوم گردی گفت: یکی از راه های توسعه گردشگری و رفع بیکاری توجه به این مقوله مهم فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. به گزارش آژانس خبری ایذه – ایزنا، ایوب سلطانی مدیر اداره میراث فرهنگی ایذه و […]
ایوب سلطانی مدیر اداره میراث فرهنگی ایذه و رئیس پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر با تاکید بر توسعه روستاهای بوم گردی گفت: یکی از راه های توسعه گردشگری و رفع بیکاری توجه به این مقوله مهم فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است.
به گزارش آژانس خبری ایذه – ایزنا، ایوب سلطانی مدیر اداره میراث فرهنگی ایذه و رئیس پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر در یادداشتی در رابطه با توسعه گردشگری شهرستان و همچنین لزوم توجه به مساله بومگردی در ایذه نوشت:
گردشگری به عنوان حلقه مفقوده اقتصاد مقاومتی میتواند نقش حیاتی در توسعه پایدار کشور ایفا کند. این صنعت به دلیل دارا بودن ماهیت اقتصادی-اجتماعی تاثیر بهسزایی در کاهش فقر، که انسانیترین نوع توسعه است را دارا میباشد.
توسعه گردشگری روستایی با هدف فقرزدایی، کاهش مهاجرت، ایجاد رفاه اجتماعی، حفظ میراث معنوی، مادی و طبیعی، ایجاد فرصتهای شغلی چند وجهی در مناطق کمتر توسعه یافته به عنوان عنصر اساسی در راستای توسعه و بالندگی جوامع کم برخوردار محسوب میشود.
در شرایط موجود ایجاد زیر ساختهای گردشگری روستایی و اجرای سیاستهای مبتنی بر توسعه پایدار و لحاظ کردن اقتصاد مقاومتی به عنوان یگانه راه نجات روستاییان از مشکلات و مصائب اقتصادی و اجتماعی است.
در این بین شهرستان ایذه با دارا بودن بیش از ۶۰۰ روستا دارای بیشترین جامعه روستایی در جنوب کشور محسوب میشود که عموما دارای ساختار فرهنگی یا طبیعی هستند در این راستا شاخصترین روستاها با شاخصهای فرهنگی و گردشگری جهت ایجاد تمهیدات گردشگری روستایی میبایست مورد آمایش قرار بگیرند.
اقامتگاههای بومگردی بهعنوان یک پاردایم جدید در مقوله گردشگری بهلحاظ داشتن مولفههای توسعه پایدار و ایجاد اشتغال یکی از جدیترین سیاستهای است که ما داریم دنبال میکنیم.
بیش از این اقامتگاه بومگردی الیما بهعنوان اولین اقامتگاه بومگردی خوزستان تاسیس و به بهرهبرداری رسید که یکی از الگوهای موفق کشور است.
همچنین موافقت اصولی و کسب موافقت کمیته طبیعتگردی برای اقامتگاههای بوم گردی در روستاهای نوترکی طهماسبی و سوسن آبزلی صادر شده که اکنون با پیشرفت فیزیکی ٧٠ درصد بهزودی پروانه بهرهبرداری آنها صادر میشود.
متقاضیان اقامتگاه در روستاهای ده ثریا، قلعه سرد و کوهباد در حال پیگیری هستند؛ همچنین در حوزه شیوند، کارتا و خنگ اژدر ظرفیتهای گردشکری بالقوهای وجود دارد در صورتی که متقاضی واجد شرایط باشد از بستههای حمایتی ما برخوردار خواهند شد.