رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع گردشگری شهرستان ایذه با اشاره به انجام بسیاری از اقدامات برای راهاندازی موزه گفت: ۱۰۰ تابلوی گردشگری برای معرفی آثار گردشگری و تاریخی ایذه در دست ایجاد است. ایوب سلطانی امروز در گفتوگو با ایزنا با اشاره به اقدامات انجام شده برای راهاندازی موزه شهرستان ایذه اظهار کرد: در […]
رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع گردشگری شهرستان ایذه با اشاره به انجام بسیاری از اقدامات برای راهاندازی موزه گفت: ۱۰۰ تابلوی گردشگری برای معرفی آثار گردشگری و تاریخی ایذه در دست ایجاد است.
ایوب سلطانی امروز در گفتوگو با ایزنا با اشاره به اقدامات انجام شده برای راهاندازی موزه شهرستان ایذه اظهار کرد: در هفته گذشته نیز برخی از مسؤولان به منظور نظارت بر این کار در این شهرستان به ایذه سفر کردند و امیدواریم با همتی که به کار گرفته شده است این کار در زمانی سریع صورت گیرد.
وی با بیان اینکه کار ایجاد مخزن صورت گرفته است افزود: این مخزن یکی از ایمنترین مخازن کشور به حساب میآید که در برابر ضربه، آتشسوزی، زلزله، انفجار و… از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است.
رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع گردشگری شهرستان ایذه با اشاره به ایجاد تابلوهای راهنمای میراث فرهنگی برای نصب در سطح اماکن گردشگری تصریح کرد: تعداد ۱۰۰ تابلو برای نصب در مسیرها و محوطههای شهرستان در حال مونتاژ و ساخت است.
سلطانی ادامه داد: پیمانکار این طرح بر اساس طرح حای پیشنهادی ما تعداد ۲۰ تابلوی به صورت سنگ نوشته و ۸۰ تابلوی فلزی را در دست ایجاد دارد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای تقویت و ایجاد زیرساختهای گردشگری و به منظور ایجاد بینش و شناخت از یک اثر تاریخی، مسیرها و سایر اطلاعات آثار، ایجاد تابلوهای گردشگری امری ضروری و لازم است.
سطانی بیان کرد: اعتبار این طرح از محل اعتبارات پایگاه آیاپیر تامین شده است و دلیل فوت وقت و دیر شدن این اقدام منتظر ماندن پاسخ دفتر ثبت جهانی برای معرفی الگوی مورد نظر آنها برای جلوگیری از دوبارهکاری بوده است.
*لزوم ایجاد موزه باستان شناسی
وی با اشاره به ضرورت ایجاد موزه باستانشناسی در ایذه اظهار کرد: بعد از تشکیل جلسه شورای عالی موزهها با محوریت ایجاد موزه ایذه، در پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر، انجام مطالعات طرح محتوایی، طراحی و اخذ مجوز موزه باستانشناسی آغاز شد.
سلطانی گفت: برای تامین، تجهیز و آمادهسازی این موزه ۵۰۰ میلیون ریال اعتبار مورد نیاز است که با تصویب در شورای برنامهریزی شهرستان و موافقت سازمان برنامه و بودجه بدنبال تخصیص اعتبار هستیم ضمن اینکه از هم اکنون با اعتبارات پایگاه آیاپیر کار مقاومسازی ساختمان موزه ایذه آغاز شده است تا زمان را از دست ندهیم.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد یک مخزن امن در کنار موزه ایذه برای نگهداری اشیای باستانی بیان کرد: این مخزن در ۲ فاز اجرایی شد، که ساخت فاز اول آن شامل احداث یک سالن بتنی ایمن و مطمئن، ضد حریق، سرقت، زلزله، انفجار با رعایت شرایط محیطی مناسب به پایان رسید و فاز دوم که هم اکنون در حال اجراست شامل قفسهبندی استاندارد و مانیتورینگ بوده که تا پایان شهریور ماه به بهرهبرداری میرسد.
رئیس پایگاه آیاپیر افزود: این مخزن برای نگهداری اشیای باستانی شهرهای باغملک، ایذه، مسجدسلیمان، اندیکا و لالی تعریف شده است.
وی بیان داشت: بیش از این اموال فرهنگی این شهرستانها به مخزن شوش و بعضا تهران منتقل میشد که پس از راهاندازی این مخزن کار ساماندهی و نگهداری اموال فرهنگی، مطالعه و پژوهش بر روی اشیا فرهنگی برای پژوهشگران و دانشجویان ایرانی و خارجی در ایذه فراهم خواهد میشود.
این مقام مسئول تصریحکرد: اکنون با تصویب سایت موزه کول فرح بهعنوان موزه روباز و تصویب موزه باستانشناسی ایذه بیش از پیش نیاز به مخزن امن بهعنوان یک ضرورت احساس میشود که این طرح با هزینه ای بالغ بر ۱،۲ میلیارد ریال در حال اجراست.
*احیای کوشک نورآباد با حل مشکل مالکیت آن میسر میشود
این بنا در سال ۷۸ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و در سال ۸۵ برای ایجاد موزه مردمشناسی از سوی اداره میراث فرهنگی مرمت شد، اما از آنجا که سند مالکیت به نام وزارت بهداشت در مان و آموزش پزشکی است و این وزارتخانه اجازه بهرهبرداری از بنا را به میراث فرهنگی نداد، پس از آن بنا بدون استفاده و متروکه باقی ماند.
وی گفت: چند نشست پیش از ریزش بنا با حضور مسئولان شبکه بهداشت و درمان و میراث فرهنگی چه در خود شبکه بهداشت و چه در محل فرمانداری برگزار و قرار بر این شد شرایط واگذاری این عمارت به میراث فرهنگی فراهم شود و بهداشت و درمان اقدامات لازم را در اینباره انجام دهد که متاسفانه کمکاری موجب صدمه بر پیکره این بنا شد و روز بهروز شرایط آن وخیمتر میشود.
سلطانی با اشاره به تخصیص ۹۸۰ میلیون ریال از بخش اعتبارات ملی میراث فرهنگی برای ترمیم و بازسازی این بنا خاطرنشان کرد: تنها در بیش از یک سال گذشته، بیش از چهار بار با اداره بهداشت و درمان ایذه در اینباره مکاتبه شده اما اجازه بهرهبرداری و مرمت داده نشد.
وی ادامه داد: بنابراین اگر ما دوباره این بنا را مرمت میکردیم، ولی بنا متروکه میماند هیچ فایدهای نداشت و اکنون نیز اگر تکلیف مالکیت آن مشخص نشود این اعتبار برای بار دوم برگشت میخورد.
سلطانی افزود: قرار شده یکهزار متر مربع از این عمارت برای ایجاد موزه به میراث داده شود و اگر انتقال مالکیت انجام شود کار مرمت این بنا توسط پایگاه آیاپیر آغاز میشود.
انتهای پیام/*