فروش آب در پرآب‌ترین شهر کشور/آقایان مسؤول؛ سهمیه‌بندی آب در ایذه صحت ندارد؟!
فروش آب در پرآب‌ترین شهر کشور/آقایان مسؤول؛ سهمیه‌بندی آب در ایذه صحت ندارد؟!

چند روزی می‌گذرد که مردم ایذه از کمبود آب شرب در این شهر رنج می‌برند و در اکثر نقاط این شهر سهمیه‌بندی آب وجود دارد، اما با وجود چنین موضوعی معاون اول رئیس جمهور و برخی ازمسؤولان این‌ها را در حد یک شایعه کذب می‌دانند! به گزارش پایگاه خبری ایزنا و به نقل از خبرگزاری […]

چند روزی می‌گذرد که مردم ایذه از کمبود آب شرب در این شهر رنج می‌برند و در اکثر نقاط این شهر سهمیه‌بندی آب وجود دارد، اما با وجود چنین موضوعی معاون اول رئیس جمهور و برخی ازمسؤولان این‌ها را در حد یک شایعه کذب می‌دانند!

به گزارش پایگاه خبری ایزنا و به نقل از خبرگزاری فارس، این روزها بحران آب در برخی از شهرهای خوزستان به یک مشکل اساسی برای مردم این استان شده است و این کمبود آب به گونه‌ای بوده که  مردم بعضی از شهرهای استان نظیر ایذه که در کنار رودخانه کارون قرار دارد، را باسهمیه‌بندی و خرید آب مواجه کرده است.

شهرستان ایذه که در کنار رودخانه کارون و سد به این بزرگی قرار گرفته است، عملا مردم این شهر شاهد هیچ‌گونه سودی از رودخانه و سد نشده‌اند و همین موضوع سبب نگرانی شهروندان ایذه‌ای شده و بارها در فضا مجازی و حقیقی از مسؤولان ابراز گلایه کرده‌اند و بیان می‌کنند که چرا باید مردمان این دیار از هرگونه منافعی از این رودخانه و سد محروم شوند.

سال‌ها موضوع انتقال آب کشاورزی و شرب از سوی مسئولان مطرح شده است، اما این با واقعیت کار هم‌خوانی ندارد به سبب اینکه تاکنون هیچ‌گونه اقدام مناسبی در جهت آبرسانی به شهرستان ایذه انجام نشده و همه مسائل مربوطه از سوی دولت‌مردان و همچنین نمایندگان مردم در مجلس به گونه‌ای در حد حرف بوده و شاید هم این موضوع برای این مسئولان مانور تبلیغاتی داشته است.

بحران آب در شهرستان ایذه به صورتی بوده که در این چند روز گذشته برخی از محلات آب مورد نیاز خود را از طریق تانکرهای آب تامین می‌کردند و حتی کمبود آب سبب شده است برخی از شهروندان آب شرب خود را خریداری کنند و همین نبود آب در شهرستان ایذه در حالی رخ داده که رودخانه کارون در ۲۰ کیلومتری این شهر واقع شده اما همچنان برای آبرسانی به ایذه مسئولان فقط شعار می‌دهند.

کمبود آب در شهرستان ایذه سبب جیره‌بندی آب در این شهر شده و همین موضوع سبب شده تا برخی از محلات در شبانه روز چند ساعت بیشتر آب نداشته باشند، سهمیه‌بندی آب در ایذه به صورتی بوده که چندی پیش استاندار خوزستان بیان کرده بود که در استان هیچ‌گونه سهمیه بندی آبی وجود ندارد!

موضوع کمبود آب به صورتی بوده که برخی رسانه‌های کشوری آن را در صدر اخبار خود قرار دادند؛  پس از انتشار این کمبود و سهمیه‌بندی آب در سطح استان از طریق رسانه‌ها ب‌ ویژه رسانه ملی، معاون اول رئیس جمهور به انتقاد از رواج برخی اخبار کذب و شایعه نظیر قطع و سهمیه‌بندی آب در برخی از شهرهای خوزستان و پخش آن از رسانه ملی گفت: «متاسفانه رواج برخی شایعات با هدف کشاندن دولت و کشور به بحران صورت می‌گیرد که باید در این زمینه اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف انجام شود».

صحبت‌های استاندار خوزستان و همچنین اسحاق جهانگیری درباره سهمیه‌بندی آب به گونه‌ای با جدیت بیان کردند که هیچ‌گونه جیره بندی آبی در خوزستان وجود ندارد، اما سخنان این دو مقام مسئول در واقع با آن چیزی که در برخی از شهرهای استان مانند ایذه وجود دارد فاصله زیادی است، چرا که در حال حاضر بخش اعظمی از محلات این شهر با سهمیه‌بندی آب مواجهه هستند.

حالا مردم ایذه از معاون اول رئیس جمهور و همچنین استاندار خوزستان انتظار دارند که یک سفری به شهرستان ایذه داشته باشند تا شاید از نزدیک با مشکلات مردم این شهر که یکی از آنها جیره‌بندی آب است، آگاه شوند؛ که مردمان این شهر در کنار رودخانه کارون هستند اما دبه به دست به دنبال تامین کردن آب شرب هستند.

*آقای جهانگیری شناخت کافی از مسائل آب خوزستان ندارد/از خوزستان به معاون اول رئیس جمهور اطلاعات اشتباه می‌دهند

در همین زمینه هژیر کیانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایذه، اظهار داشت: به نظر بنده مسئولان وزارت نیرو و همچنین سازمان آب و برق خوزستان به خوبی از مسائل آب شهرهای ایذه و دهدز آگاه هستند، اما آنها نگران این طلسم شکنی‌اند؛ چرا که اگر مساله آب شرب حل شد مجبور به پاسخ‌گویی در خصوص آب کشاورزی هستند و این بخت‌گشایی شامل حال ایذه و دهدز نمی‌شود.

وی در ادامه می گوید: بلکه بخش مهمی از سرزمین تشنه شمال خوزستان را در بر می‌گیرد و وزارت نیرو حاضر نیست زیر بار برود با اینکه خوب می‌دانند چند برابر آب شرب مردمان این دیار از سطح دریاچه ی سدهای ایذه و دهدز تبخیر می‌شود.

پژوهشگر و فعال محیط‌زیست استان خوزستان به مشکل آب ایذه اشاره کرد و گفت: مسئولان به جای حل پایدار مساله آب ایذه به حفر چاه روی می‌آورند در حالی که این شیوه برای دشت ایذه یک جنایت محیط‌زیستی است. تالاب بندون به سبب حفاری‌های بی‌رویه و غیر کارشناسی خشک شده و نتیجه آن گرمای طاقت‌فرسا و گرد و خاک برای ساکنان شهر ایذه است.

کیانی تصریح کرد: این بی توجهی را عامدانه می‌دانیم وقتی مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان به گفته نماینده مردم در مجلس بیان می‌کند که ما در طرح ۵۵۰ هزار هکتاری ایذه را فراموش کردیم! این جز دهن‌کجی به بخش مهمی از مردم استان و مطالبات به حق و بدیهی آنها چه معنی دارد؟

دبیر انجمن دوستداران محیط‌زیست خوزستان بیان کرد: معنقد هستیم دولت حتی در مدت یک‌ماه می‌تواند مساله آب شرب ایذه و دهدز را حل کند و با توجه به فاصله اندک با مخازن سدهای کارون کاملا توجیهه فنی دارد و لکن انجام نمی‌دهد و ترجیحا بر روش تسکینی همچون حفر چاه تاکید دارند.

وی به سفرهای اخیر مسؤولان وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: برای ما باور این مساله دشوار است و با وجود سفرهای مکرر معاونان وزارت نیرو به شهر ایذه از وضعیت اسف‌بار و تبعیض‌آمیز آب شرب و جیره‌بندی۳۰ ساله مردم ایذه با خبر هستند اما اینکه چه اراده‌ای برای تداوم استضعاف مردم منطقه در وزارت نیرو و سازمان آب و برق وجود دارد را باید مدیریت بی‌توجه در سازمان آب و برق،آبفا و آبفار خوزستان پاسخ دهند.

کیانی به اظهارات معاون اول رئیس جمهور درباره سهمیه‌بندی آب اشاره کرد و افزود: در خصوص اظهارات آقای جهانگیری و اینکه آب شرب سهمیه‌بندی در خوزستان وجود ندارد را باید در اطلاعات غلطی جست‌و‌جو کرد که وزارت نیرو و مدیران آب استان به وی می‌دهند، صحبت‌های جهانگیری ناشی از عدم شناخت مسائل آب در خوزستان است و گرنه در سفرها به استان‌های کویری به انتقال آب سرشاخه‌های کارون تاکید نمی‌کرد.

دبیر انجمن دوستداران محیط‌زیست خوزستان تاکید کرد: هرچند هنگامی که مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان شهرستان‌های به این گستردگی را در اسناد توسعه‌ای خود مثل طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را فراموش می‌کند، چه انتظاری از آقای جهانگیری ساکن بالای شهر تهران می‌توان داشت.

مردم شهرستان ایذه در کنار سدهای پر آب خاورمیانه از داشتن آب آشامیدنی محروم هستند

بی آبی مردم ایذه در کنار دریاچه پر آب سدها

*مردم ایذه در کنار کارون اما تشنه لب

در همین زمینه یک شهروند ایذه‌ای در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایذه اظهار داشت: چند روزی می‌گذرد که مردم شهرستان ایذه با بحران آب دست و پنجه نرم می‌کنند و این نبود آب هم موجب نگرانی همشهریانم شده است، متاسفانه این شهر در کنار رودخانه کارون قرار دارد اما مسئولان حاضر نیستند که پروژه آبرسانی به این شهر را انجام دهند.

مسعود در ادامه می‌گوید: چرا باید مردم این شهر آب مورد نیاز خود را با تانکر تامین کنند؟ مگر شهرستان ایذه در کنار پر آب‌ترین رودخانه کشور قرار ندارد؟ این جای تعجب دارد که ما در کنار رودخانه کارون باشیم اما از نعمت آب شرب برخوردار نباشیم!

این شهروند ایذه‌ای به انتقال آب اشاره کرد و گفت: سال‌ها می گذرد که مسئولان وعده انتقال آب را می‌دهند، اما تاکنون یک بشکه آب هم از رودخانه کارون نصیب مردم این شهر نشده است و اما همچنان این مسئولان در حال وعده دادن برای آبرسانی به ایذه هستند و مردم این شهر نیز همچنان در انتظار وعده‌ها هستند.

مسعود می‌گوید: از مسئولان درخواست می‌کنیم که هرچه سریع‌تر فکری به حال این شهرستان کنند و با موضوع انتقال آب به شهرایذه موافقت کنند تا شاید روزی شاهد نبود آب در این شهر نباشیم.

==============================

گزارش از: حمید اسکندری سبزی

==============================

انتهای پیام/*

«برای دریافت اخبار به روز شهرستان ایذه به جمع کاربران تلگرام پایگاه خبری ایزنا بپیوندید»