با وجود چند دعوت خبرنگاران ایذهای به جلسات اداری و مردمی شهرستان، عدم توجه به قشر رسانهای در عموم این جلسات بسیار محسوس و ملموس بوده و گلایه اصحاب رسانه را از عملکرد فرماندار این شهرستان را به دنبال داشته است. به گزارش ایزنا و به نقل از خبرگزاری فارس، بدون شک تعریف رسانه و […]
به گزارش ایزنا و به نقل از خبرگزاری فارس، بدون شک تعریف رسانه و شغل خبرنگاری به عنوان رکن چهارم دمکراسی نمیتواند با یک نگاه کوچک و سادهنگرانه رد شود و این اصل به عنوان یکی از ارکان جامعه مدنی میتواند زمینهساز تحول و آگاهسازیها در مناطق مختلف باشد.
بدون شک یک مسؤول در حالی میتواند به روند رو به رشد و ترقی خود کمک کند که با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود رسانهای و بدون نگاه جانبدارانه حرکت کند، ولی متاسفانه در ماههای اخیر این نوع نگاه در شهرستان ایذه کمی کمرنگ شده و برخی از مدیران ایذهای بدون توجه به اصول و قواعد خود و رسانهها گام در مسیر میرود نظر خود میگذارند.
این در حالی است که در چند جلسه تشکیل شده در فرمانداری ایذه در حالی که خطاب اصلی سخنرانان شخص خبرنگاران و رسانههای مختلف بودهاند حق دفاع و پاسخگویی آنها سلب شد و از این رو نقد کنندگان پیروز و برنده یکسویه روایتگری خود بودهاند.
با این وجود در ایام منتهی به انتخابات که در اکثر مناطق کشور فرمانداریها برای انعکاس اخبار خود رسما از جامعه رسانهای برای پوشش خبرهای خود دعوت به عمل میآوردند؛ در شهرستان ایذه و در جلسات مربوط به این امر تنها رسانهها و خبرنگاران بودند که جزو نامحرمترین اقشار این جلسات به حساب میآمدند.
این این موضوع که بگذریم، به جای اینکه برای روز انتخابات کمیته اطلاعرسانی با دعوت از اصحاب رسانه برای پوشش اخبار اقدام کند، خود خبرنگاران با ارسال مدارک و درخواست از فرماندار خواهان انعکاس شور حضور حماسی مردم این دیار در پای صندوقهای رای بودند و با توجه به این امر در ساعات پایانی وقت کاری روز پنجشنبه موافقت و نامه ابلاغ رسانهها برای پوشش اخبار به تایید رسید.
متاسفانه این نگاه منفی فرماندار حال حاضر شهرستان ایذه به سمت رسانهها تنها به این جای کار و یا حتی عدم توجه به سخن خبرنگاران در روز مربوط به جلسه خصوصی خود ختم نشد و ظهر امروز (دوشنبه) با وجود گرمای شدید وقتی از خبرنگار این رسانه برای حضور در جلسه هنرمندان شهرستان دعوت به عمل آمد، نمایندگان این اقشار با بیان گلایهها و نیازهای خود کمی از انتقادات خود را به سوی رسانهها کشاندند که با موافقت فرماندار یک وقت برای دفاع و بیان پاسخ به نقدهای وارده داده شد، ولی در پایان سخن هنرمندان تریبون به دست فرماندار افتاد و وی امکان دفاع خبرنگاران و رسانههای حاضر از خود را به جلسه دیگری موکول کرد ولی این نوع نگاه در خارج از بحث اصول، یک بیاحترامی و بیتوجهی چندباره به جامعه رسانهای به حساب میآید.
اگر این نوع درخواست از جانب یک رسانه همسو با دولت و افکار نمایندگان آن در شهرستانها صورت میپذیرفت آبا بازهم چنین رفتاری چند باره از جانب نماینده عالی دولت در این شهرستان سر میزد؟
این بیتوجهیهای مکرر فرماندار ایذه به نمایندگان رسانههای مردمی برای نخستینبار نبوده و انتظار میرود مسؤولان دولتی در شهرستان به جای دامن زدن به مسائل حزبی و گروهی، ادبیات و عقاید برخورد حرفهای را با رسانهها آن هم بهصورت یکسان تغییر دهند تا در یک مسیر همسو و مثبت بتوان خود را به اهداف والای توسعه شهرستان نزدیک کرد، چرا که به وجود آمدن فضای رقابتی و سرکوب رسانه طیف ناهمسو نمیتواند گرهگشای مشکلات فراوان در سطح ایذه محروم باشد.
این عدم توجه به رسانه و جامعه خبری در نشستهای اداری و گفتمانهای مردمی با فرماندار در حالی میتواند شکل بگیرد که در بهترین حالت به مانند جلساتی که از حضور رسانه بهرهای نیاز نیست اینبار هم دعوت نشود تا نه باعث رنجش خاطر این قشر زحمتکش باشد و نه اینکه به شخصیت وجودی آنها با بیتوجهی اهانتی شده باشد؛ هر چند که در اصول مهمانداری مردمان سرزمین ما به جای تعارف پا دراز نمیکنند…
انتهای پیام/