با توجه به آغاز سال جدید، آثار ملی، زیارتی و طبیعی شهرستان ایذه میتواند یکی از مقصدهای مناسب برای گردشگران باشد. به گزارش ایزنا، هر چند که زمان زیادی تا آغاز سال نو باقی نمانده است، سفرهای مرحله اول سفرهای نوروزی در حال نزدیک شدن به اوج خود است و هموطنان برای خارج کردن خستگی […]
با توجه به آغاز سال جدید، آثار ملی، زیارتی و طبیعی شهرستان ایذه میتواند یکی از مقصدهای مناسب برای گردشگران باشد.
به گزارش ایزنا، هر چند که زمان زیادی تا آغاز سال نو باقی نمانده است، سفرهای مرحله اول سفرهای نوروزی در حال نزدیک شدن به اوج خود است و هموطنان برای خارج کردن خستگی یکسال کار و تلاش در فکر سفرهای نوروزی به سر میبرند.
با توجه به اقلیم استان خوزستان و گرد و خاک چند سال اخیر در این استان، شهرستان ایذه به واسطه قرار گرفتن در میان کوههای سربه فلک کشیده زاگرس همواره از غلظت کمتری از این آلودگیها برخوردار بوده و تاثیرات کمتری از روزهای پر غلظت این پدیده داشته است و از این رو طبیعت بیمثال منطقه حضور بسیار زیادی از مردم این استان را به سمت خود میکشاند.
ایذه به واسطه آثار طبیعی و باستانی چند هزار ساله خود همواره میزبان بسیاری از گردشگران بوده است و از این رو مسافران زیادی در نوروز از سراسر کشور در این شهرستان حضور پیدا می کنند.
این شهرستان بهواسطه جغرافیای ویژه خود، دارای تمدن غنی هزاران ساله از عصر پارهسنگی است و اشکفت سلمان (نیایشگاه تاریشا) به عنوان یکی از میراث باستانی این شهرستان با قرار گرفتن در دامنه کوه الهک واقع در سه کیلومتری جنوب شهر ایذه میتوانند یکی از مقصدهای متفاوت برای مسافران نوروزی و دوستداران میراث ملی باشد.
اشکفت سلمان یا نیایشگاه تاریشا مربوط به عصر ایلام نو بوده که دارای چهار کتیبه باستانی است.
این محل مربوط به هانی شاه آیاپیر است که در آن چند کتیبه تصویری و خط میخی وجود دارد و آیین نیایش عصر عیلامی را به نمایش گذاشته است. از جمله خط میخی و تصاویر مربوط هانی است که به همراه خانواده خود در این مکان در حال عبادت است.
بدون شک اشکفت سلمان به عنوان یکی از ماندگارترین میراثهای تاریخ ایران باستان بوده و میتوانند یک مکان بیمانند و منحصر به فرد در ذهن تمام گردشگران باشد.
جاری بودن یک چشمه آب معدنی در میان این تنگه و در انتهای غار باستانی به زیباییهای این محله باستانی افزوده است.
این محل دارای چهار کتیبه و سنگ نوشته به خط میخی عیلامی است که دو اثر آن در درون غار و دو اثر آن نیز در بیرون این نیایشگاه واقع شدهاند.
تنها کتیبه خط میخی این محل که به عنوان یک اثر منحصر به فرد عیلامی در کشور به حساب میآید به زبان هانی شاه آیاپیر نقل شده است و در آن در مورد اشکفت سلمان و آیین نیایش مردمان عیلام آن دوران سخن به میان آمده است.
وجود نقش زن در کتیبههای این بنا برای نخستین بار در آثار باستانی کشور این محل را به مکان تحقیقاتی برای محققان تبدیل کرده است.
در کنار این محل باستانی یک ساختمان نیمه خراب نیز مربوط به دوران اسلامی وجود دارد که در نوع خود بینظیر است و در صورت بازسازی میتواند به عنوان یک بنای گردشگری مورد استفاده واقع شود.
چشمانداز این منطقه با توجه به قرار گرفتن در یکی از نقاط مرتفع شهر ایذه میتواند بر زیباییهای هرچه بیشتر آن بیافزاید و از این رو این تنگه میتواند به یکی از نقاط پربازدید برای گردشگران نوروزی تبدیل شود، همانگونه که سالهای گذشته بازدیدها تا حدود یک میلیون نفر و بیشتر در این منطقه گزارش شده است.
انتهای پیام/*