نماینده تشکلهای محیطزیست خوزستان با با بیان اینکه عدم اجرای مصوبه دولت توسط مدیران استانی دهنکجی آشکار به سازمانهای مردمنهاد است گفت: در استان خوزستان با تنگ نظری برخی مدیران مواجهایم و دیده نمیشوم. به گزارش ایزنا، هژیر کیانی با انتقاد شدید از نگاه برخی مدیران استان اظهار کرد: طبق مصوبه هیات وزیران و اصلاح […]
نماینده تشکلهای محیطزیست خوزستان با با بیان اینکه عدم اجرای مصوبه دولت توسط مدیران استانی دهنکجی آشکار به سازمانهای مردمنهاد است گفت: در استان خوزستان با تنگ نظری برخی مدیران مواجهایم و دیده نمیشوم.
به گزارش ایزنا، هژیر کیانی با انتقاد شدید از نگاه برخی مدیران استان اظهار کرد: طبق مصوبه هیات وزیران و اصلاح شدن آییننامه اجرایی شورای برنامه ریزی و توسعه استانهای کشور مقرر شد تا نماینده شبکه تخصصی سازمانهای مردم نهاد محیطزیست و منابع طبیعی خوزستان در کارگروههای تخصصی با حق رای شرکت کند ولی متاسفانه این مصوبه در استان خوزستان اجرا نشده و نمیشود و تنها در دو جلسه پسماند دعوت شدهاند.
وی گفت: با وجود توان تخصصی در ترکیب سازمانهای مردمنهاد محیطزیست و منابع طبیعی خوزستان صرفا به دلیل اشراف بر مسائل محیطزیستی و رویه انتقادی مسائل محیطزیستی استان، از این حق و مصوب قانونی توسط مدیران استانی محروم میشوند.
نماینده تشکلهای محیطزیست خوزستان تصریح کرد: مجموعه فعالان محیطزیست و منابع طبیعی استان، « آگاهیبخشی، پرسشگری و مطالبهگری محیطزیستی مبتنی بر سند ملی محیطزیست ابلاغیه رهبر حکیم انقلاب و اصل پنجاهم قانون اساسی» را به عنوان یک گفتمان ضروری و جدید برای اولینبار در کشور طرح و در حال ترویج آن هستند و برای این مطالبهگری تلاش میکنند.
وی اضافه کرد: طی مکاتبهای از استانداری خوزستان خواستیم تا دلیل حذف سازمانهای مردم نهاد را از کارگروههای تخصصی استان و از مدیران کل دستگاهها توضیح بخواهند که هیچ پاسخی دریافت نکردیم.
کیانی گفت: این رویه و حذف سازمانهای مردم نهاد از یک مصوبه دهن کجی آشکار به مطالبات به حق مردم است و دقیقا رفتاری بر خلاف شعارهای دولت مدعی محیطزیستی است.
این فعال محیطزیست خاطرنشان کرد: نقد جدی ما همواره از نگاه بهرهکشی همه دولتها نسبت به خوزستان بوده و خواهد بود و صریحترین نقدها را مبتنی بر مستندات در نشستهای ملی و در حضور مسؤولان کشوری مطرح میکنیم اما در استان خوزستان با تنگ نظری برخی مدیران مواجهایم.
کیانی افزود: وظایف و اختیارات سازمانهای مردمنهاد غیرسیاسی بوده و طبق اساسنامه روشن است و ما به شکل مستقل فعالیت میکنیم و هیچگونه وابستگی یا تمایلی به هیچ جناح یا حزب سیاسی نداریم و نقدهای ما در حوزه محیطزیست مبتنی بر دانش و پژوهش و در مسیر گفتمانی است که به آن اشاره شد.
کیانی گفت: جالب است بدانید در جدیدترین کارگروه مبارزه با ریزگردها حتی شرکتهایی خارج از استان دعوت میشوند اما به جایگاه حدود ۶۰ سازمان مردمنهاد وقعی گذاشته نمیشود.
*با وجود داشتن ایدههای فراوان دیده نمیشویم
این مخترع و پژوهشگر محیطزیستی ادامه داد: ما برای مهار ریزگردها ایدههای کاربردی و قابل اجرایی داریم اما متاسفانه به دلایل مشکوک و نامعلومی دیده نمیشویم و حتی در برخی موارد از این ایدهها کپیبرداری میشود.
مخترع ایده نقشبندی خاک با استفاده از یک نوع نلشین برای تثبیت مکانیکی خاک و کشت گیاهان بومی و سریعالرشد در زمینه مهار ریزگردها میگوید: از سال ۸۹ این ایده در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی ثبت شده و برگزیده چندیدن همایش و جایزه معتبر علمی شده است و همواره به عنوان یکی از راهکارهای کاربردی کنترل ریزگردها بدون نیاز به آبیاری و تمامی مزیتهایی که دارد از آن دفاع کردهایم اما تا کنون از سوی هیچ نهادی حمایت نشدهایم!
وی در پایان گفت: در شرایط کنونی محیطزیست راهی جز استفاده از سرمایههای اجتماعی و ایجاد بستر لازم برای جلب مشارکت مردم و نخبگان نداریم و از استاندار خوزستان میخواهیم ضمن پشتیبانی از جایگاه سازمانهای مردمنهاد دلیل حذف سازمانهای مردمنهاد محیطزیست و منابع طبیعی خوزستان را از مدیران تحت امر خود جویا شوند تا به این حقیقت غیر قابل انکار یعنی نقش موثر مشارکت مردم احترام گذاشته شود.
انتهای پبام/*پ